Főoldal Tagok Dokumentumok Aktualitások Meghívók Felhívások Galéria Elérhetőségek Munkaszervezet menubar
Kedves érdeklődő!

Köszöntjük
a Karcagi Helyi Akciócsoport
honlapján!

Alapítva: 2016

Szepesi Tibor köszöntője

Szepesi Tibor

Tisztelettel köszöntöm Önt a
Karcag Városért Helyi Közösség honlapján!

A Karcag Városért Helyi Közösség (a továbbiakban: HACS), mint városi helyi akciócsoport hivatalos létrehozására 2016. május 24-én került sor. A HACS feladata a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglaltak megvalósítása a kulturális és közösségi fejlesztéseket támogató helyi felhívások megjelentetésén és a kapcsolódó pályázati rendszer működtetésén keresztül.

Karcag Városi Önkormányzat megkeresésére jelentős számú helyi szervezet jelezte részvételi szándékát. Az akciócsoport konzorciumi formában, 17 taggal alakult meg, melyben a közszférát 5 tag (29,41%), a civil szférát 8 tag (47,06%), míg az üzleti szférát 4 tag (23,53%) képviseli. A HACS munkaszervezeti feladatait a Karcag Kincse Rendezvényszervező Nonprofit Kft. látja el, amely 2017-ben csatlakozott a konzorciumhoz.

A megalakult Karcag Városért Helyi Közösség fő céljának tűzte ki a lakosság összefogását. Az együttműködés megsokszorozza a közös célok elérési esélyét, ezáltal elérhető a szükségleteknek leginkább megfelelő helyi közösség fejlesztése.

A tagok meggyőződése, hogy a helyi kulturális és közösségi élet élénkítése, a helyi közösségek megerősödése által Karcag népességmegtartó képessége javítható, fenntartható fejlődése biztosítható.

Jó böngészést, kellemes időtöltést kívánok!

Tisztelettel:
Szepesi Tibor
Karcag Városért Helyi Közösség elnöke

Elérhetőségünk

5300 Karcag Kossuth tér 1.
Telefon: 59/500-637 Mobil: 30/218-8755
E-mail: hk.karcag@gmail.com